Selekcija MALE odbojke na domačem parketu s polovičnim izkupičkom

V 3. krogu A lige – vzhod, ki je v soboto, 15.2.2020 potekal v Braslovčah sta bila nasprotnika ekipi iz Hoč in Šempetra.
Podrobno poročilo s turnirja je podal trener Polde Hribernik:

“Naši fantje so prvo tekmo proti Hočam pričeli zelo odločno in hitro povedli s 6:1 ter 11:3. Servis je bil zelo dober, prav tako učinkovitost v napadu (raznovrstno). Nasprotni igralci so se trudili a niso našli ustreznega odgovora na igro naših. Kmalu je bilo 25:8 za naše.
V drugem setu je naša okrnjena ekipa nudila odpor nasprotniku po zmožnostih. Dosegli so sicer le 6 točk, a so pokazali voljo in vztrajnost skozi celoten set.
Tretji set so naši zopet začeli odločno in hitro povedli s 5:1 ter 10:5. Tu se je začela kriza, ker je bil servis manj učinkovit kot v 1. setu, nasprotnik je branil več žog (predvsem pri varanju-šik) in zgodil se je preobrat z vodstvom Hoč 16:14. Obe ekipi sta se zagrizeno borili za vsako točko. Napake so se vrstile na obeh straneh, naši pa so zaostajali 17:20. Tu so se naši zbrali, bili učinkovitejši v napadu, napak ob mreži ni bilo več in uspeli so povesti z 22:20 ter zaključiti set s 25:21.
Na prvi tekmi so igralci dobro servirali in igrali v obrambi. Glede na prejšnje tekme se je izboljšalo podajanje, zato so lahko bili napadalci učinkovitejši. Kljub temu so rezerve v napadu še velike.

Drugo tekmo so naši igrali proti ekipi iz Šempetra. Zaradi okrnjenosti 2. ekipe sem se odločil, da 1. seta ne bomo igrali z najmočnejšo zasedbo, da bi si zagotovili zmago v 2. setu.
Servis je deloval dobro, igralci so se trudili v obrambi in napadu, pri sprejemu so poskusili pokriti del igrišča, kjer je bil manj izkušen igralec. Nasprotnik je s solidno igro po rezultatu 5:4 večal razliko in zmagal s 25:13.
V drugem setu so naši pričeli neučinkovito in nasprotnik nam je ušel na 9:3. Predvsem manj izkušena igralca nista bila uspešna v obrambi, izkušena igralca pa nista bila najbolj uspešna v napadu. Kljub temu so naši vztrajali ter od rezultata 7:19 zmanjšali razliko na 13:19 ter 16:21. Kazalo je, da bi še bila možnost za preobrat, vendar je nasprotnik zopet bolj pritisnil na neizkušena igralca in set smo izgubili s 17:25.
Zamisel se nam ni izšla, za kar se opravičujem razočaranim navijačem in igralcem, vendar se mi je zamisel zdela logična, ker v spremenjenem načinu točkovanja vsak osvojen set prinaša ekipi točko.
Naslednji krog A lige bo potekal v soboto, 7.3.2020, v Šempetru, kjer bomo igrali proti ekipama Maribora in Fužinarja. ”

2020_mala4

2020_mala3
2020_mala5