Ekipa MALE odbojke z zmago in porazom iz Hoč

Podrobno poročilo je podal trener Polde Hribernik:
“Prvo kolo A lige vzhod je potekalo v Hočah v soboto, 25.1.2020. Odigrali smo tekmi proti ekipama Ljutomera in Fužinarja.
Prvo tekmo, z ekipo Ljutomera, je prva postava odigrala nervozno. Kljub dobremu servisu, igri v obrambi in solidnem sprejemu, so igralci s težavo dosegali točke. Šepale so podaje (prekratke, nizke) in igra v napadu. Za doseganje točk je bila potrebna večkratna izmenjava žoge preko mreže. Problem so bile lastne napake. Nekaj udarcev je končalo za avt črto, t.i. “šikane” (varanje) žoge so bile večkrat prenizke in niso prešle mreže.
Kljub težavam so zmagali s 25:21.
Drugi set, v katerem je debitiral Jaka, je naša druga postava z dobro igro povedla s 15:10. V srednjem delu seta je nasprotnik s kratkimi žogami in napakami naših (prekratke, predolge žoge) zmanjšal razliko in celo povedel. Zaključek seta je zopet pripadal našim, ki se niso ustrašili set žoge nasprotnika in z dobrim servisom ter uspešnim napadom zmagali s 27:25.

Druga tekma proti Fužinarju je prinesla ponovitev težav 1. postave iz prve tekme. Kljub težavam naših v napadu, je nasprotnik vodil le za 1-2 točki do zaključka seta in poraza naših z 22:25.
Drugi set je 2. postava zopet odigral zagrizeno in solidno. Kljub napakam ob mreži sta bil servis in igra v polju dobra. Nasprotnik je vodil do 18. točke, ko so naši uspeli z nekaj točkami povesti z 22:20. Nasprotnik je zopet uspel izenačiti na 24. točki. Naši se niso ustrašili in z učinkovito igro zmagali s 26:24.
Tretji set so naši igrali dobro (učinkovito v napadu) do rezultata 8:7, ko so pojavile zaporedne napake v napadu. Zbranost je popuščala in nasprotnik je povedel s 14:12. Tu so se začele tudi napake v obrambi in sprejemu. Kljub trudu igralcev, menjavi in odmoroma, je bilo hitro 19:13 za nasprotnika. Povratka ni bilo in set je bil izgubljen s 13:25.

V obeh tekmah je 1. postava kazala veliko željo po uspehu, a so igralci delali veliko napak, prave rešitve pa je bilo vedno težje najti (varanje, ki ne gre preko mreže, udarci v avt, težave pri podajah). Pomembno je, da so se kljub temu zelo trudili in bodrili.
Pozitivno je presenetila 2. postava, ki je kljub zaostankom, uspela dohiteti nasprotnika in zmagati set v obeh tekmah. Novinec Jaka je mlajšim in manjšim soigralcem očitno vlil samozavest in jih razbremenil odgovornosti z uspešnimi zaključkih v napadu (blok, udarec, varanje).
Izkupiček 1. kola je zmaga in poraz (2t za zmago in 1t za osvojen set ob porazu 2:1).
Naslednji tekmi bosta 15.2.2020 v Braslovčah.”

2020_mala (3)