Selekcija MALE odbojke do končnega 11. mesta – poročilo trenerja

Na turnirju v Braslovčah za mesta od 9 – 12 so naši odbojkarji s porazom proti Kočevju in zmago proti Hočam dosegli končno 11. mesto v DP.

ŠD Braslovče : MOK Kočevje 1:2 (25:21, 16:25, 20:25)

ŠD Braslovče : Hoče 2:1 (25:15, 19:25, 25:13)

Poročilo trenerja Leopolda Hribernika o sezoni 2018/2019 v mali odbojki

” Letošnjo sezono smo pričeli z zelo pomlajeno ekipo, v kateri je med 11 igralci 5 petošolcev, 3 šestošolci in le 3 sedmošolci. Kar nekaj časa je trajalo, da so se novinci privadili na upoštevanje dogovorov v igrišču, višjo mrežo in večje igrišče (igrišče mini odbojke je le 55% igrišča male odbojke).

Prvenstvene tekme je ekipa odigrala zelo spremenljivo. Nekateri seti so bili pri 1. ekipi odigrani zelo dobro, drugi z veliko lastnimi napakami, celo v serijah (pri istih igralcih).            Občasno so bili bolj kritični 3. seti, ker je nasprotnik večkrat ušel za par točk že ob pričetku. Sledilo je lovljenje razlike, ko so z boljšo igro (manj napak) ponavadi izenačili ali se zelo približali nasprotniku pri 20. točki, potem pa zopet igrali v krču in z napakami, zato so jih izgubili. Druga ekipa se je trudila po svojih zmožnostih in nekatere dele setov odigrala zelo dobro in požrtvovalno.

Ob koncu sezone je bilo osvojeno 11. mesto v mali odbojki.

Med sezono sta konstantno zelo dobro delovala obramba napada ter servis. Sprejem servisa ter podaje iz cone 3 (ob mreži) dobro, podaje iz con 2 ali 4 ter varanje (“šikanje”) žoge pa zadovoljivo. Zelo spremenljivo od dobro do slabo pa je pri posameznikih 1. ekipe deloval napadalni udarec (kar nekaj nepričakovanih blokov in udarcev v avt je bilo) in blok (le okoli 1-3 bloki cele 1. ekipe na set).

Ekipa je kljub težavam na prvenstvenih turnirjih, kjer so nekajkrat igrali v krču, dosegla izjemen uspeh na mednarodnem turnirju v mali odbojki (organizator OK Šempeter), kjer je bilo osvojeno popolnoma nepričakovano in sanjsko 2. mesto, saj se tega turnirja udeležijo vse najboljše ekipe male odbojke iz Slovenije.

Po lahkih nasprotnikih v skupinskem delu se je ekipa mučila z ekipo Krke (zmaga z 2:1, 3. set zmaga na razliko). V četrtfinalu je po zagrizeni in nepopustljivi igri premagala z 2:1 favorizirano ekipo Brezovice 1 (višji, močnejši igralci, 3. set ponovno na razliko). Polfinale je potekalo v Šempetru proti ekipi Salonita, ki jo je z dobro igro premagala z 2:1.

V finalu, ki je bilo pozno popoldne po preživetih več kot 10 urah v telovadnicah, je ekipi nasproti stala ekipa Maribora. Proti močnejšemu nasprotniku so igrali nepopustljivo in zagrizeno, tako da si nasprotnik skozi celoten set ni priigral večje prednosti. Set je bil izgubljen z minimalno razliko. Druga ekipa, ki je celoten turnir odigrala dobro in zanesljivo, ni mogla zmagati. Finale je bilo izgubljeno, a 2. mesto na tako močnem turnirju, je daleč največji in popolnoma nepričakovan uspeh.

Ekipa je dokazala, da zna igrati raznovrstno, zagrizeno, uspešno in z malo napakami, le z rezultatom se igralci ne smejo obremenjevati.

V prihodnji sezoni večina igralcev ostane (8 od 11), tako da bodo lahko igrali bolj uigrano. Za napete in lepe trenutke in predstave na igriščih se tako ni bati.

Igralcem, ki bodo prihodnjo sezono nastopali pri starejših dečkih pa želim veliko volje in uspehov. ”

mala3

mala2