MINI ODBOJKARJI DRŽAVNI PRVAKI

V polfinalni tekmi premagali Žužemberk z 2:0 (25:08, 25:18)

V finalu pa boljši od Maribora z 2:1 (25:16, 15:25, 17:25)

MINI_2

Mini odbojkarji so se z odličnimi predstavami v tej sezoni, zasluženo uvrstili na finalni turnir četverice, ki ga je organiziral OK Fužinar Sij Metal, 25-05-2019.
Levji delež so fantje naredili že v polfinalu, kjer so premagali prvič letos ekipo Maribora in si s tem zagotovili boljše izhodišče v finalu – kjer se prvo uvrščena ekipa v prvi tekmi pomeri z drugo uvrščeno iz drugega polfinala, kar je pomenilo, da se bomo najprej pomerili z ekipo Žužemberka! Z njimi smo se pomerili že na turnirju v januarju, kjer smo jih brez težav premagali!
Prvo tekmo na turnirju so odigrali domačini proti ekipi Maribora. Prvi set, kjer so se pomerili po trije najboljši igralci, je bil negotov do konca, a so imeli gostje malce več sreče in set dobili na razliko. Tudi drugi set so zanesljivo dobili gostje, kar je pomenilo, da so prvi finalisti Mariborčani.
Naši so tekmo z Žužemberkom začeli silovito, tako nadaljevali do konca in nasprotnikom oddali samo 8 točk. Tudi druga postava je zanesljivo odigrala set, ki se je končal v našo korist – to pa je pomenilo 2:0 za naše in uvrstitev v finalno tekmo!
Nato je sledila tekma za 3.mesto, kjer so domačini premagali Žužemberk 2:1.

Sledil je “zgodovinski finale” – nobeni naši ekipi v mini odbojki se namreč do sedaj ni uspelo uvrstiti v finale! Ampak po nekaj minutah je Maribor vodil že za 4 točke, naši so se uspeli približati na točko ali dve razlike, več ni šlo in set je bil ob koncu izgubljen – dosegli smo le 16 točk. Igralci prve postave so bili ob kocu seta “popolnoma na tleh”! Vendar pa so Ožbej, Vid in Nik v drugem setu pokazali, da tekme še ni konec, prikazali eno najboljših predstav in zmagali brez težav!
Trener je ob koncu seta imel “kratek motivacijski govor”, ki pa je DELOVAL!!! Na igrišče je stopila povsem “druga” ekipa, saj so Tim, Jan in Mark od začetka imeli vajeti v svojih rokah, prednost je samo naraščala, starši in rezervni igralci so bili verjetno še “četrti” igralec v polju, saj so jih vzpodbujali od prve do zadnje točke – ko je semafor pokazal 25 za naše, je bilo 17 za goste – ZMAGA JE ŠLA V BRASLOVČE!!! Veselje igralcev, trenerja, staršev je bilo nepopisno!
Ob koncu so poleg medalj in pokalov razglasili tudi najboljše posameznike – nagrado pri naših je prejel Jan Ručigaj!

Levji delež je – poleg igralcev seveda – v tem letu pri tej ekipi prispeval trener Sandi Fužir, ki je ob koncu dejal:
“Rad bi se v imenu kluba zahvalil še prvi trenerki te ekipe Janji Ivanež, prav tako tudi drugi trenerki Kim Miklaužič, vsem staršem, ki so pomagali pri prevozih v teh letih in pa seveda županu občine Braslovče, ki še naprej podpira tradicijo odbojke v Braslovčah ! ”

Prvaki Slovenije: Tim Matko (kap.), Jan Ručigaj, Mark Kurent, Ožbej Plaskan, Vid Dolšak, Nik Žohar, Gal Žohar, Mark Kanovnik, Mai Svetelšek, Maj Medved in Bine Škrbot! Še enkrat čestitke igralcem za prikazano igro in seveda za naslov državnega prvaka!!

Še uradno poročilo na strani OZS: Braslovče najboljše v mini odbojki

MINI_1

mini7mini6mini8mini_5