Člani nudili dober odpor četrto uvrščeni ekipi

ŠD BRASLOVČE – PRO VOLLEY  1:3 (25:18, 17:25, 29:31, 22:25)

PRO Volley: Mikl 24, Murks 17, Štros 14, Kunšek 8, Mlakar 6, Pongrac 5, Vidovič 4

ŠD Braslovče: Rojnik 26, Fužir 20, Grabnar 10, Tamše 7, Vodovnik 4, Marovt 3

Podrobno poročilo privzeto od Mariborčanov:

Za ekipo PRO Volley-a je sobotna tekma proti Braslovčam na papirju morda delovala kot lahka, saj nasprotnik zaseda predzadnje mesto na lestvici, a so se igralci zavedali, da ji čaka vse prej kot lahko delo. Čeprav so na gostovanje, zaradi poškodb, bolezni ali odsotnosti, pripotovali z le osmimi igralci in neuigrano postavo, so na koncu le prišli do nove zmage, ki jih ohranja pri vrhu lestvice.

Obe ekipi sta srečanje začeli nervozno in neučinkovito. Igra nikakor ni stekla ne na eni in ne na drugi strani. Prvo večjo prednost so si domačini priigrali po 10.točki, ki so povedli s 11:7. Z dobrim blokom in obrambo so Mariborčani izid hitro izenačili na 11.točki. A žal je ponovno sledilo obdobje slabše igre gostov, kar so domačini s pridom izkoristili in povedli s 16:12. V nadaljevanju so z dobro igro brez težav ohranjali to prednost in se zasluženo veselili osvojenega prvega niza.

Slabša in neučinkovita igra iz druge polovice prvega niza se pri gostih na srečo ni nadaljevala. Bolje so servirali in napadli ter hitro povedli s 6:1. Domačini so se ves niz trudili držati korak z razpoloženimi Mariborčani a jim to ni uspevalo. Še najbližje so se jim približali na tri točke zaostanka (11:14) a so Mariborčani na krilih razpoloženega Mikla niz rutinirano pripeljali h koncu in izid poravnali na 1:1.

Najdaljši in hkrati najbolj napet je bil tretji niz v katerem so po 8.točki na igrišču povsem zagospodarili domačini, ki so povedli z 15:8 ter 17:11. Pri tem rezultatu, je gostujoči trener M. Škundrić prejel rdeč karton in gostje so svojo prednost povečali na kar 7 točk. Ta odločitev je podžgala Mariborčane, da so v nadaljevanju zaigrali kot prerojeni. Predvsem je odlično deloval blok v katerem je kraljeval bloker Murks, ki je v tem delu, od skupaj sedmih, dosegal kar štiri bloke. Gostje so domačine ujeli na 18.točki in sledila je napeta končnica, kjer sta se ekipi izmenjavali v vodstvu oziroma zaključnih žogah. Na koncu so bili bolj zbrani Mariborčani, ki so po bloku Mlakarja nad Rojnikom tretji niz rešili v svojo korist.

Tudi četrti niz je v večjem delu potekal v izenačeni igri. V sami končnici so bili igralci PRO Volley-a tisti, ki so ponovno bili uspešnejši in ponovno je bil blok tisti, ki je pri Mariborčanih v odločilnih trenutkih odlično deloval in jim na koncu prinesel tudi pomembno zmago.