Mladinci navdušili z igro na polfinalnem turnirju

V Žužemberku je na prvo adventno nedeljo potekal polfinalni turnir mladincev, kjer so se Braslovčani v prvi tekmi pomerili z Mariborom. Mariborčani dodatno okrepljeni še z nekaterimi igralci iz Frama pod vodstvom trenerja Škorca so vsaj na papirju predstavljali pravo grožnjo. A tekma je pokazala, da stvari na papirju ne držijo, saj so se Braslovčani popolnoma enakovredno kosali z ekipo, v kateri naj bi bil igralec “ala Dončič” ;). Napet zaključek prvega niza je tako pripadel Braslovčanom, ki so v drugem nizu malce popustili na sprejemu in ostrini v napadu. Zato pa so tretji odločilni niz začeli odločno in si že na začetku priigrali prednost treh točk. Motiviranost in borbenost Braslovčanov ni dopuščala, da bi Mariborčani naredili preobrat, še več, prednost so do konca niza večali in ga dobili s 15:9.

Maribor : ŠD Braslovče 1:2 (29:31, 25:12, 09:15)

V drugi tekmi so se Braslovčani pomerili z Brezovico, ki je prej premagala domači Žužemberk.
V prvem nizu so se enakovredno kosali s precej bolj kompaktno ekipo, ki igra lepo in raznovrstno odbojko, Braslovčani so celo vodili z 22:20, potem pa se je ustavilo in Brezovčani so z odličnim blokom povsem ustavili Braslovški napad in prvi niz dobili s 25:22. V drugem nizu so Braslovčani popustili na sprejemu, posledično je bil neučinkovit tudi napad, ki so ga Brezovčani z odličnim blokom zlahka ustavili. Niz ter tekma je pripadla ekipi iz Brezovice, ki je na tem turnirju pokazala največ.

Brezovica : ŠD Braslovče 2:0 (25:22, 25:13)

Sledil je še en obračun z Mariborčani, saj so le-ti v tekmi poražencev premagali domači Žužemberk.
Začetek Braslovčanov ni bil ravno obetaven, saj so si Mariborčani priigrali 4 točke prednosti. Braslovčani so v drugi polovici niza vzpostavili ravnotežje, a zaostanka jim ni uspelo nadoknaditi. V drugem nizu se je bil hud boj za vsako točko. Slabši sprejem so Braslovčani uspeli kompenzirati z igro v bloku in obrambi in v zaključek niza sta ekipi vstopili poravnani in Braslovčani so z odlično obrambo uspeli zaključiti niz v svoj prid. V tretjem nizu so Braslovčani naredili preveč napak na začetnem udarcu, Maribor si je nabral nekaj točk prednosti, ki pa je do konca odločilnega niza ni več spustil iz rok.

Braslovče : Maribor 1:2 (20:25, 25:23, 09:15)

Tako se je kot drugi na zaključni turnir uvrstil Maribor, Braslovčani pa so osvojili tretje mesto na polfinalnem turnirju in se podajajo v boj za končno peto mesto v DP.
Čestitke fantom in trenerju za prikazano igro in le tako naprej !

mladmb3

mladmb2