Iz Maribora v okrnjeni postavi z dobljenim nizom

PRO VOLLEY – ŠD BRASLOVČE  3:1 (25:10, 25:19, 24:26, 25:17)

PRO Volley: Mikl 15, Štros 13, Mlakar 11, Ploj 10, Murks 7, Novak 6, Kunšek 5, Pulko 5, Pongrac 3

ŠD Braslovče: Strojanšek 23, Grabnar 7, Fužir 5, Pšaker 4, Marovt 3, Vodovnik 2

Igralci PRO Volley-a so lažje od pričakovanega prišli do nove prvenstvene zmage po tem, ko so bili prepričljivo boljši od gostov iz Braslovč, ki so se v malo okrnjeni postavi sicer srčno borili, a je bila na koncu vseeno kvaliteta na strani domačinov.

Mariborčani so dobro odprli srečanje, a so precej tudi grešili in s tem goste ohranjali rezultatsko blizu. Pri vodstvu 12:8 je na servis prišel domači organizator igre Novak, ki je Braslovčanom z dobrimi začetnimi udarci povzročil nemalo preglavic. Obenem je odlično deloval blok, kjer sta kraljevala Murks in Štros. Z desetimi zaporednimi točkami so Štajerci povedli z 22:8 in niz na koncu tudi gladko dobili.

Bolj izenačeno srečanje smo lahko spremljali v drugem nizu, ko so domačini malce stopili s plina, kar so odbojkarji Braslovč, na čelu s svojim najboljšim posameznikom Strojanškom, s pridom izkoristili. Kljub temu so domačini ohranjali sigurno prednost. Kljub spremembam v postavi so niz odigrali brez večjih nihanj in povedli z 2:0 v nizih.

Tudi v tretjem nizu je domača ekipa kazala svojo premoč v vseh odbojkarskih prvinah. Pri vodstvu 16:8 in kasneje 19:13 je vse kazalo na še en gladko dobljen niz in posledično tudi tekmo. Žal pa se je odlična igra Mariborčanov popolnoma ustavila. Vrstile so se napake, Braslovčani pa so v tem delu igre zaigrali pogumno in zbrano ter izid na 23.točki izenačili. Po napeti končnici je niz z as servisom zaključil korektor Strojanšek.

Nepotrebno izgubljen niz je domačine v nadaljevanju podžgal, da so ponovno zaigrali bolje. Ponovno so si v četrtem nizu z dobro igro že hitro priigrali visoko prednost, ki pa jo tokrat niso izpustili iz rok in se veselili nove zmage pred domačo publiko.