Podprvaki v MALI odbojki

FINALE V MALI ODBOJKI IN ZAKLJUČNO POROČILO TRENERJA

Zelo podrobno poročilo o finalnih tekmah naših srebrnih fantov in sklepno besedo o uspešni sezoni je podal trener Leopold Hribernik:

Braslovče, 26. 5. 2018

Finalni turnir se je pričel s tekmo med ekipama ŠD Braslovče in Ljubljana volley. Telovadnica je bila vzorno urejena, številni navijači so glasno in športno navijali za obe ekipi.
Že od začetka seta sta bili ekipi izenačeni in nobeni ni uspelo povesti za več kot dve točki. Naša ekipa je imela težave s serviranjem saj je nekaj žog končalo v avtu. “težke” in slabo gibljive noge so povzročale slabši sprejem in s tem težjo organizacijo učinkovitih napadov. V srednjem delu seta sta nas malce reševala boljši servis in dobra obramba v polju, sprejem pa je bil še vedno težava. Končno je našim po 20. točki uspelo povesti in set pripeljati do zmage s 25:22.
V drugem setu je druga postava naredila neverjetno serijo 8:0 z dobrim sprejemom in zelo dobrim serviranjem Tima. Tudi igra v polju je bila učinkovita, zato so napadalci uspešno zaključevali. Težava se je pojavila, ko je prišel ob mrežo naš najmanjši igralec (Tim), ker je nasprotnik manjšal zaostanek in celo povedel. V tem delu igre našim ni uspeval napad. Z zagrizeno igro v polju in dobrim servisom so uspeli slediti nasprotniku, bili blizu preobrata, a na koncu izgubili 2. set z 22:25.
Kljub porazu v 2. setu, je druga postava pokazala najboljšo igro sezone in dokazala, da se zna pobrati, kljub zaostanku sredi seta. Izredno dober servis je uspeval Timu in Binetu, Aleks in Žan sta bila dobra v bloku in tudi napadu, vsi pa so garali pri igri v obrambi. Tretji set je prva postava pričela odločno. Vse, razen sprejema je delovalo dobro in kmalu so naši vodili z 10:4. Tu se je pričel preobrat, saj se je sprejem poslabšal, podaje napadalcem so bile zato manj natančne, sreča pa je bila na strani nasprotnikov. Razlika se je vztrajno, kljub naporom naših, manjšala in sledilo je izenačenje ob zaključku seta. Naših pa to ni zmedlo, saj so z odločno in nepopustljivo igro odločili set sebi v korist s 25:22.
Zmaga z 2:1 v setih nam je zagotovila finalno tekmo za 1. mesto v državi. Nasprotnik je postal znan po tekmi med ekipama Calcit Kamnik in Maribor. Zmagala je ekipa Calcita z 2:1.
Finale se je pričelo ob 14.00 v dodobra polni telovadnici, kjer so navijači obeh ekip ustvarili fenomenalno zvočno kuliso.
Nasprotnik je z dobro igro z malo napakami že v začetku seta povedel s par točkami razlike. Naša igra v obrambi je bila dobra, igralci so bili na žogi, a se jim jih je nekaj odbilo v aut. Napadalci so se trudili, vendar je zopet šepal sprejem in s tem težka organizacija učinkovitih napadov. Nasprotnik je vztrajno večal razliko in 1. set smo izgubili s 17:25.
V 2. setu so naši ponovili zelo dober servis in zagrizeno igro v obrambi in ob mreži. Ponovno se je pojavila tudi težava, ko je bil ob mreži naš najmanjši igralec. Nasprotnik je naredil večjo razliko v svojo korist in jo obdržal do konca, kljub temu da so se naši zelo trudili v vseh elementih igre. Ponovno je bilo 17:25 za ekipo Calcita.
Tekmo smo izgubili z 0:2 in osvojili 2. mesto v državi. Uspeh generacije je izjemen saj so nadgradili njihovo 3. mesto iz mini odbojke. V zadnjem desetletju je to 2. mesto tudi najboljši rezultat ekip ŠD Braslovče v kategorijah mini, mala odbojka, starejši dečki in kadeti.

Uspeh ekipe je plod zagrizene in nepopustljive igre obeh postav, bodrenja ter podpore posameznikom, tudi ko jim ni šlo najbolje in predvsem velike podpore staršev, ki so izjemno športno in glasno navijali zanje. Večino sezone so prvo postavo krasili zanesljiv sprejem, dober servis in odlična igra v obrambi. V napadu je z zelo raznovrstno igro in učinkovitostjo zelo izstopal Luka, Jakobu so uspevali dobri bloki (tudi v serijah), Nik se je specializiral za paralelne udarce, Jan pa je bil izredno zagrizen pri igri v obrambi. Delovali so kot dobro naoljen in učinkovit stroj.
Druga postava je kazala stalen napredek iz turnirja v turnir in pokazala najboljšo igro, kljub nihanju med setoma, ravno na finalnem turnirju. Tim je razvil konstantno dober servis, Aleks je uspešno blokiral nasprotnike, Žan in Bine sta poskušala z različnimi udarci in šiki dosegati točke, vsi pa so zelo napredovali pri igri v obrambi. Rezervni igralci: Miha, Filip in Mark so vskočili v trenutkih krize in solidno izkoristili svoje priložnosti z resnim pristopom in požrtvovalno igro.

Fantje, ki zapuščajo kategorijo male odbojke, so z igro, odnosom in zagrizenostjo med igro pokazali, da se lahko v Braslovčah igra vrhunska odbojka in upam, da bodo to lahko pokazali tudi v prihodnosti. Ostali so pokazali opazen napredek v igri. Ob pridobitvi telesne višine in moči bodo lahko uspešno zastopali ŠD tudi prihodnjo sezono male odbojke.

Ob pričetku sezone so bili cilji, da posamezniki napredujejo v tehniki ter da se formirajo kot čimbolj homogena ekipa, kjer posamezniki delajo za uspeh celotne ekipe, se med seboj spodbujajo (tudi, ko je težko) in razvijejo učinkovito igro z upoštevanjem taktičnih zamisli.
Končni rezultat je izjemen saj je ekipa presegla željen dosežek sezone.

Fotograf: DAVOR MAGAŠIĆ